Hyssna

Hemma hos…

Välkomna att kika in hemma hos några av våra kunder

Få idéer och inspiration av andra som valt att bygga egna villor med hjälp av oss.

Familjen Elmelid har hittat hem

Familjen Elmelid har hittat hem

Det är en härlig hösteftermiddag hemma hos Klaudia & Anton i Kinna. Den mysiga enplansvillan ligger så fint med skogen in på knuten. Det finns även en liten sjö i närheten. Här bor de sedan våren 2022 tillsammans med sina två barn som är 11 och 6 år gamla.

Anton är själv uppvuxen i området. Så när det blev en tomt till salu så bestämde de sig för att köpa den och bygga ett eget hus. Familjen bodde tidigare i ett radhus på orten. Det gick snabbt från att vi köpte tomten tills det att vi fick bygglov beviljat. Vi hade kontakt med flera olika husleverantörer och var precis på väg att skriva under ett kontrakt med en annan husleverantör när vi genom bekanta fick höra talas om BIMAB-Villan i Hyssna. Man har hört väldigt mycket gott om dem. Så vi tog kontakt med dem och frågade om de kunde rita upp ett hus med våra önskemål. Vi fick ritningen på planlösning och vi gillade det vi såg. Vi gjorde några justeringar sedan var det bara att börja bygga.

Det har varit fantastiskt att se hur huset har formats. Allting är så välgjort och med kvalitet, inget har lämnats åt slumpen. Jag sa det till dem att ”bara så ni vet, så är jag väldigt krävande när det gäller hur vi vill ha det” berättar Klaudia. Det var inget konstigt alls för dem, så det kändes tryggt för oss.

Klaudia Elmelid
Anton Elmelid

Vi valde marmor till bänkskivor och fönsterbrädor i köket för att få en rustik känsla. Vi blev väldigt nöjda över resultatet. En av anledningarna till att vi valde att bygga ett enplanshus var att vi ska kunna bo här även när vi blir äldre och barnen inte längre bor hemma.

Huset är på 148 kvm, så det funkar även bra för två personer. ”Vi hade några särskilda önskemål med det nya huset” säger dem. Anton ville ha en bastu och Klaudia ett spabad och så blev det. Här kan vi koppla av och umgås hela familjen. Vi velade lite med takhöjden i vardagsrummet. Men bestämde oss för ryggåstak. BIMAB var väldigt tillmötesgående trots att vi inte riktigt visste hur vi ville ha det.

De stora fönstren som ger bra ljusinsläpp och med skogen utanför.

De stora fönstren som ger bra ljusinsläpp och med skogen utanför.

Man är ju väldigt vilsen när man bestämmer sig för att ta steget att bygga ett nytt hus. Det är många beslut som skall tas. Med BIMAB-Villan var det så tryggt.

Skönt att kunna bolla ideer med folk som kan sin sak” säger Anton.

Den Amerikanska verandan är vi väldigt nöjda med.

Den Amerikanska verandan är vi väldigt nöjda med.